sobota, 26. februar 2011

Računovodstvo in računovodski servis prihodnosti

Računovodstvo se razvija v skladu z razvojem tehnologije.

Računovodstvo je v zadnjih dveh desetletjih močno napredovalo predvsem po zaslugi osebnih računalnikov. S pomočjo računalnika lahko računovodja obdeluje velike količine podatkov. Prihranek je v času in s tem denarju. Povišala se je tudi kvaliteta in hitrost zagotavljanja računovodskih storitev. Podatki so skrbno varovani in hitro dostopni.

Kakšno bo računovodstvo v prihodnosti?

Računovodske storitve bodo sledile razvoju tehnologije. Programske in tehnološke rešitve so vse bolj usmerjene v zagotavljanje enostavnosti in učinkovitosti. Rešitve se selijo na splet. Računovodski servis v prihodnosti bo "bližje" stranki, ker bo njegova razpoložljivost in storilnost večja. Čez nekaj desetletij bo zagotovo lahko imel vsak podjetnik svojega virtualnega računovodja.

Pomemben bo odnos in zagotavljanje dodane vrednosti za stranko.

Vezano na razvoj tehnologije bo vedno večji poudarek tudi na odnosih. Kljub vsemu smo ljudje socialna bitja zato bo odnos računovodstva v prihodnosti ključen element pri izbiri računovodskega servisa. Odnos je širok pojem, ki vključuje zaupanje, skrb za stranko, razpoložljivost računovodstva, prijaznost in svetovanje.  To bodo zagotovo razlikovalni faktorji med računovodskimi servisi in so tudi že danes.

Ko se odločate za računovodstvo, izberite računovodski servis, ki vam zagotavlja dodano vrednost prek odnosa in z nasveti s katerimi boste prihranili vaš denar.

Ni komentarjev:

Objavite komentar